Foredrag:

Compassion

– styrk robustheden gennem medmenneskelighed

Compassion handler om langt mere end blot at være et godt menneske. Det handler om hvordan vi kan bevare vores gode menneskelige egenskaber i en verden som i stigende grad udfordrer os med høje krav og konstante forandringer.

For mange mennesker resulterer det daglige pres, privat og på arbejde, at vi bliver vanskelige at omgås. For nogle mennesker viser overbelastningen sig som et tunnelsyn der udelukker andre mennesker og gør dem ubetydelige. For andre bliver det til manglende rummelighed, utålmodighed, uvenlighed, irritation, nogle gange aggression – og for andre igen viser det sig som frygtsomhed, hypersensitiv, tristhed, tomhed.

Uanset hvilken version af en overbelastet hjerne vi oplever, er resultatet ofte det samme; vi oplever et intenst ubehag der nedsætter vores livstilfredshed og forringer vores evne til at omgås andre mennesker med empati, nærvær og medmenneskelighed.

Compassion har været dyrket som bevidsthedstræning af mennesker gennem tusinde år, og har gennem de seneste år fået en del videnskabelig opmærksomhed, idet forskning har vist veldokumenterede resultater for at hjernen kan forandres og mennesker kan udvikle og styrke deres mentale robusthed og medmenneskelighed gennem praktisk træning, konkrete teknikker, selvindsigt og daglig bevidsthed.

Compassion træning gør os mere mentalt robuste, forebygger stressbelastning og gør os i stand til at interagere sundt og ansvarligt med verden omkring os. Men en forøget bevidsthed omkring vores medmenneskelighed kan vi løfte den opgave, både at gå på arbejde, tjene penge og performe godt, samtidig med at vi bevarer det bedste i vores menneskelighed.

Foredraget kommer ind på:

  • En dybere forståelse af compassion, hjernen og vores sociale nervesystem
  • Hvordan påvirker pres og stress vores vores mentale og sociale evner?
  • Hvordan kan vi genkende når hjernen er overbelastet?
  • Hvordan aflaster vi en overbelastet hjerne?
  • Hvordan forebygger vi mental overbelastning?
  • Compassion-træning: Hvordan skaber du fundamentet for compassion i dig selv?
  • Hvordan behandler du andre med compassion?
  • Hvordan modtager du compassion fra andre?
  • Hvordan behandler du dig selv med compassion?
Kontakt Birgitte for pris og booking

Kunderne siger

“Tak for sidst! Det var rigtig godt og man kunne virkelig mærke at du havde fat i folk. Selv nogle af dem, der normalt er mest kritiske overfor “selvudviklingspjat” – var faktisk begejstrede! Godt gået!”

– Sofie Fredborg, bibliotekar og tillidsrepræsentant. Kolding bibliotekerne

Læs flere udtalelser

Praktiske oplysninger

Varighed: 1 – 2 1/2 time
Deltagerantal: 0-500 personer
Pris: Kontakt Birgitte for et tilbud
Sprog: Dansk og engelsk

Foredraget skræddersyes gerne efter jeres virksomheds behov og ønsker.

Bogen “Bevar dig selv” kan købes til særpris sammen med foredraget.

Download printvenlig PDF
Foredrag:

Stress

– den gode, den onde og den virkelig grusomme

Et foredrag for alle som gerne vil vide mere om folkesygdommen stress. Hvornår er stress en helt normal, sund og god tilstand, som ingen skade gør? og hvordan kan stress udvikle sig til sygdom og belastning af vores trivsel og helbred? Foredraget bygger på solide og veldokumenterede fakta, samt nyeste forskning, og giver gode råd til hvad man selv kan gøre for at komme ovenpå igen.

Foredrag:

Bevar dig selv

– robust i en uforudsigelig fremtid

Med afsæt i bogen “Bevar dig selv – robust i en uforudsigelig fremtid” fortæller Birgitte om hvad robusthed er, og hvorfor det er en nødvendig livskompetence i en verden som i stigende grad udfordrer os med sit tempo, pres og forandringer. Robusthed er ikke noget vi har eller ikke har, men noget vi har i forskellige grader, og som kan styrkes gennem viden, selvindsigt og bevidst træning.

Referencer

“Birgitte Dams foredrag om robusthed er en både tankevækkende, informativt og øjenåbnende oplevelse, som jeg vil anbefale til alle. Det er viden, alle kan bruge nu og her. Foredraget bliver fortalt på en levende måde og det skinner meget tydeligt igennem, at Birgitte i den grad ved, hvad hun taler om. Personligt har jeg haft stor glæde af den viden jeg har tillært mig ved foredraget om robusthed og bruger den dagligt, både privat og i mit arbejdsliv.” 

- Dorthe Miland, Åbent foredrag.