Compassion handler om langt mere end blot at være et godt menneske. Det handler om hvordan vi kan bevare vores gode menneskelige egenskaber i en verden som i stigende grad udfordrer os med høje krav og konstante forandringer.
For mange mennesker resulterer det daglige pres, privat og på arbejde, at vi bliver vanskelige at omgås. For nogle mennesker viser overbelastningen sig som et tunnelsyn der udelukker andre mennesker og gør dem ubetydelige. For andre bliver det til manglende rummelighed, utålmodighed, uvenlighed, irritation, nogle gange aggression – og for andre igen viser det sig som frygtsomhed, hypersensitiv, tristhed, tomhed.
Uanset hvilken version af en overbelastet hjerne vi oplever, er resultatet ofte det samme; vi oplever et intenst ubehag der nedsætter vores livstilfredshed og forringer vores evne til at omgås andre mennesker med empati, nærvær og medmenneskelighed.
Compassion har været dyrket som bevidsthedstræning af mennesker gennem tusinde år, og har gennem de seneste år fået en del videnskabelig opmærksomhed, idet forskning har vist veldokumenterede resultater for at hjernen kan forandres og mennesker kan udvikle og styrke deres mentale robusthed og medmenneskelighed gennem praktisk træning, konkrete teknikker, selvindsigt og daglig bevidsthed.
Compassion træning gør os mere mentalt robuste, forebygger stressbelastning og gør os i stand til at interagere sundt og ansvarligt med verden omkring os. Men en forøget bevidsthed omkring vores medmenneskelighed kan vi løfte den opgave, både at gå på arbejde, tjene penge og performe godt, samtidig med at vi bevarer det bedste i vores menneskelighed.