Foredrag:

Bevar dig selv

– robust i en uforudsigelige fremtid

I en verden som i stigende grad udfordrer os med et accelererende tempo, kompleksitet og udfordringer, er robusthed ikke længere en rar livskompetence at besidde, men derimod en nødvendighed.

Robusthed handler om, hvordan vi kan bevare det bedste og sundeste i vores menneskelighed når vi møder pres, problemer eller svære hændelser, således at vi kan håndtere presset, samtidig med at vi passer godt på os selv og hinanden.

Robusthed er ikke skjold der gør os usårlige, så vi kan klare hvad som helst. Det handler derimod om hvordan vi kan bevare en bevidst og sund kontakt til os selv, til vores styrker, sårbarheder, grænser og empati for andre mennesker, og kan, trods pres, tænke os om og træffe bevidste valg for hvordan vi vil håndtere de udfordringer eller problemer vi står over for. Derfor, mennesker som kan bevare deres robusthed under pres:

 • er ofte bedre beskyttet over for stressens negative og belastende effekt (forebyggelse)
 • er ofte gode til at bevare ro, overblik og oplevelse af mening
 • træffer generelt mere bevidste, velovervejede og langsigtede valg
 • er ofte i stand til at bevare empati og etiske bevidsthed i deres aktiviteter og omgang med andre mennesker

Vi er ikke alle født lige robuste, ej heller med samme form for robusthed, men vi kan alle udvikle og styrke vores robusthed med den rette viden, selvindsigt og bevidst træning.

Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Bevar dig selv – robust i en uforudsigelig fremtid” og er bygget op omkring solide videnskabelige fakta, samt nyeste forskning på området, og leveres med levende fortællinger og cases fra det virkelige liv.

Foredraget kommer ind på:

 • Hvad er robusthed? Hvad er det ikke?
 • Hvorfor er robusthed vigtigt i det 21. århundrede?
 • Hvordan påvirker pres og stress vores krop og hjerne?
 • Hvordan opstår stressbelastning? Og hvad er symptomerne?
 • Hvilken rolle spiller robusthed som forebyggelse af stressbelastning?
 • Hvilken rolle spille robusthed i forhold til vores mentale ydeevne og beslutningskraft?
 • Et overblik over robusthedens 3 lag
 • Hvordan udvikles og styrkes robusthed?
 • Gode konkrete råd til at udvikle og styrke robusthed
Kontakt Birgitte for pris og booking

Kunderne siger

“Det var et virkelig godt foredrag. Jeg har sjældent oplevet, at nogen har kunnet gøre et teoretisk foredrag så forståeligt, troværdigt og nemt at omsætte til logik. Jeg håber, mange virksomheder får øjnene op for dig, for du berører emner på en måde som få vist gør.”

– Bo, projektleder. Novo Nordisk

Læs flere udtalelser

Praktiske oplysninger

Varighed: 1 – 2 1/2 time
Deltagerantal: 0-500 personer
Pris: Kontakt Birgitte for et tilbud
Sprog: Dansk og engelsk

Foredraget skræddersyes gerne efter jeres virksomheds behov og ønsker.

Bogen “Bevar dig selv” kan købes til særpris sammen med foredraget.

Download printvenlig PDF
Foredrag:

Robust ledelse

- at lede mennesker godt gennem forandringer

I en verden med stadig stigende tempo, kompleksitet og konstante forandringer er det vigtigt at du som leder kan bevare din følelsesmæssige stabilitet og mentale fleksibilitet, både i din daglige ledelse og omgang med dine medarbejdere og i dine beslutningsprocesser.Det handler om, at vi har brug for robuste ledere i en stadig mere krævende verden.

Foredrag:

Stress

– den gode, den onde og den virkelig grusomme

Et foredrag for alle som gerne vil vide mere om folkesygdommen stress. Hvornår er stress en helt normal, sund og god tilstand, som ingen skade gør? og hvordan kan stress udvikle sig til sygdom og belastning af vores trivsel og helbred? Foredraget bygger på solide og veldokumenterede fakta, samt nyeste forskning, og giver gode råd til hvad man selv kan gøre for at komme ovenpå igen.

Referencer

“I en verden, hvor ordet robusthed slynges omkring i jobannoncer og til MUS samtaler, så var det en befrielse at få en yderst kompetent undervisning i de faktiske forhold omkring det lille ord. Dels lærte vores tillidsrepræsentanter, hvad ordet i virkeligheden betyder og indebærer og derudover fik vi også gode redskaber. Og med Birgitte som både en levende og nærværende underviser gik det hele op i en højere enhed.”

- Michael Dreyer, faglig konsulent. Radiograf Rådet.